Plezier met de buurt is er voor mensen die met elkaar activiteiten in de buurt of woonplaats organiseren of zich daar graag voor inzetten.

Plezier met de buurt leert je vooraf je doel en activiteit publiek te formuleren en hoe je zonder structurele kosten te maken deze kunt bereiken. En ook hoe en waarom anderen meedoen.

Daarbij krijg je beschikking over een eigen website en begeleiding.  Deze is eenvoudig in gebruik waardoor iedereen kennis kan maken met de activiteiten en gemakkelijk in contact met elkaar kan komen.

Drempelloos en veilig. Iedereen kan reageren, maar niet zelf publiceren. Je kunt hierdoor de uitgangspunten van de buurt waarborgen. Het platform vraagt geen gegevens van mensen. Daardoor is niemand, ook  de buurtgenoten, hierdoor een ‘prooi’ voor derden.  En ook niet van het pleziermetdebuurt.nl-platform zelf.

Deze website is geen doel op zich, slechts een praktisch en speciaal hiervoor ontwikkeld hulpmiddel en laat vooral de waarde van activiteiten, ontmoeting en verbinding met de buurt zien.

Dit online middel en de kennis over zelfvoorziening is het resultaat van 15 jaar onderzoek en ontwikkeling, eerst met kinderen en jongeren en daarna met senioren. De toepassing is mede daardoor erg eenvoudig geworden.

Je hoeft geen technische kennis of vaardigheden te hebben. De opbouw van de sites is als een krant, met een voorpagina, rubrieken en artikelen.

Indien nodig helpt de Plezier met de buurt-helpdesk je in stappen een artikel te maken en publiceren, reacties op te vangen, beantwoorden en publiceren.

Iedere site is voorzien van webmail, dat is handig en snel. Hierdoor hoeft je niet je e-mailadres? te publiceren en is je privacy gewaarborgd.

Waarom is dat anders dan bijvoorbeeld social media?
Bezoekers van je site hoeven geen profielen of gegevens over zichzelf te geven. Je houdt als deelnemer zelf volledig de regie over de inhoud en context. Net als bij alle sites op internet kun je wel linken maken naar andere sites en/of social media, Twitter en meer.

Sta je er alleen voor?
Nee. Plezier met de buurt is een netwerk van sites. Weliswaar worden de sites door iedere deelnemer zelfstandig onderhouden, maar zijn indien je dat wilt afzonderlijk vindbaar via deze site.

Je kunt dan ook makkelijk inspiratie opdoen bij anderen.

Is er dan geen enkele restrictie?
Plezier met de buurt heeft als doel de verbinding tussen mensen dichtbij te verbeteren  en is alleen bedoeld voor not-for-profit initiatieven.

Aan deelnemers wordt geen vergoeding gevraagd of verplichting opgelegd.

Hoe ga je aan de slag?
Je meldt je aan door een ons een verzoek te sturen en geeft aan in welke plaats en buurt of wijk, met wie en waarvoor je een initiatief wilt starten of een bestaand initiatief wilt verder helpen.

Wij nemen dan contact met je op en in overleg maken we samen een plan. Op basis van dit plan prepareren we een site en kun je aan de slag.